Den originale Yin Yoga

Det fulde udbytte af øvelserne

15. april 2020
Yoga mindfulness meditation yinyoga

Yin yoga i yogastudio

Det er nemt at blive lidt ærgelig, når den vestlige modernisering af yin yoga er den primære yin yoga, der tilbydes i yoga studioerne rundt omkring.

Vestliggørelsen er der, hvor yin yoga gøres til en let fordøjelig trendy yoga form, der minder mere om almindelig udstrækning af muskler og sener end om yin yoga, de åbner knogleleddene og strækker kroppen. I den ofte udbredte vestlige yin yoga skal stillingerne kun holdes i 3-5 minutter for så derefter at gå over i ny stilling. På den måde kan kan komme igennem yin yogaens øvelser på mindre end en time, men desværre uden at have opnået yin yogaens egentlige formål. Bevares det er da en dejlig yoga time på den måde, men det er jo egentlig at snyde yoga udøveren for muligheden for at opnå det optimale fra yin yogaen.

Yin yoga handler også om meditation og mindfulness

Yin yoga er blid, men alligevel hård yoga, der arbejder i led, bindevæv og øger balancen i sind og krop. Lige så væsentlig for yogaformen som stillingerne, er nemlig også meditation- og mindfulnessdelen og det er netop den del, der ikke bliver optimal med de forholdsvis hurtige stillingskift.

At forblive i en udfordrende yoga stilling i op til 30 minutter og samtidig være nærværende i kroppen uden at lade tankerne optage sindet er netop styrken i Yin yoga og den går man glip af, når yin yogaen vestliggørelse i ekstrem grad.

 

En anbefaling til forståelse for yin yoga er bogen: The complete guide to yin yoga.