Plads til medmenneskelighed

Bliv et led i en kæde af smil og venlighed

8. april 2020
Selvhjælp Udvikling

Nogle gange kan man undres over, hvordan vi mennesker opfører os overfor hinanden. Vores opførsel og medmenneskelighed  er desværre ikke altid lige pæn og venlig. Ofte vurderer og dømmer vi hinanden uden at give plads til andet end vores egne fordomme og holdninger. En sådan opførsel skaber en meget snæver plads, hvorpå vores medmennesker kan agere.

Det er her et af verdens problemer opstår, for vi giver ofte for lidt plads, selvom der er nok af den. Menneskets mulighed for i sind og hjerte at være åben, positiv og rummelig på en ikke dømmende måde er uanet stor og kan skabe rigelig med plads.

Et venligt imødekommende sind åbner op for muligheder

Relationer

Når vi finder vores egen plads eller giver plads til hinanden med et åbent og positivt sind, finder vi ro og velbehag indeni og glæden opstår, hvorefter vores relationer bliver bedre. Relationerne til vores medmennesker bliver simpelthen bedre, mere venlige og mere udviklende, når vi føler glæde, fordi vi helt forenklet sagt smiler mere og får flere smil tilbage.

Når vi bærer et ægte smil, er det i øvrigt umuligt samtidig at være sur og nedladende, for da er vores krop og sind allerede positive.

 

Smil

Vores positive smil og ord resulterer i positiv feedback fra vores medmennesker og så smiler vi endnu mere og lidt efter lidt bliver verden et bedre sted at være, fordi vi er mange i en kæde af smil, der startede med, at vi gjorde noget så simpelt som at skabe plads.

Måske handler det om, at turde lave plads til andre – uanset om ens eget ståsted er lidt usikkert eller helt fast – med udgangspunkt i, at vi alle er berettigede men ikke ens. Eller måske handler det om at flytte sig fra et ulykkeligt sted i livet, give slip, og finde en ny plads. Den rigtige plads, hvor du trives og hver dag oplever lykkelige øjeblikke. At gøre godt for andre eller dig selv, gør dig glad og når du er glad, bliver dem du møder på din vej igennem livet glade – uanset om du møder dem et kort øjeblik eller om de er i dit liv længe.

Og netop det er forundrende; At vi, ved noget så simpelt som at skabe plads igennem et åbent og ikke dømmende sind – kan gøre vedren til et bedre sted at være og gøre livet bedre at leve. Ganske enkelt ved noget så enkelt og simpelt og noget som vi alle kan - at give plads og smile. Men alligevel gør vi det ikke i tilstrækkelig grad.

Mød din verden med et smil og den smiler til dig