Chi

Universel energi

29. maj 2020
Selvhjælp Udvikling

Der er flere basale begreber, der har stor betydning for livsstilen her på ERRUM.NU. Vores tre primære begreber kommer fra østen og er efterhånden for mange i vesten også blevet almindelige begreber. Det er opfattelsen af den universelle energi Chi, Yin og Yang modsætninger og sammenhørigheder, ro og balance igennem meditation. Heraf er det Chi eller som det også skrives Qi, der er udgangspunktet for de øvrige.  
Chi er den universelle energi, der i østen er kendt som fundamentet for alt liv. I Indien kaldes det Prana, i Kina Chi, i Japan Ki og de amerikanske indianere kalder det for The great spirit. I disse kulturer er konceptet om livsenergien – den universelle energi – central i deres helbredelse og livsførelse. det er den også her på ERRUM.NU.

Chi er i alt og over alt

Chi er ifølge ovenstående livsfilosofier den naturlige energi i universet. Det er en subtil energi, som er en del af den metafysiske verdensopfattelse. I metafysikken menes Chi at gennemsyre alle ting, herunder den menneskelige krop. Det kan kort beskrives som "Alt i universet består af energi molekyler, der påvirkes af hinanden som ringe i vandet". Det er således en elektromagnetisk kraft, der gennemtrænger alt i universet og opretholder liv og aktivitet. Det er også Chi energi, der strømmer imellem os mennesker og skaber stemninger, forståelse, følelser og så videre mellem os. 

Din Chi

Chi er altså den universelle energi, som alt stort og småt, aktivt og stillestående består af. Det betyder, at også du består af Chi. Din krop består af millionvis af små molekyler, der gennemstrømmes af Chi energi. Din indre energi er Chi og fundamental for krop og sind.

Et af de centrale begreber i relation til Chi er begrebet harmoni og balance. Hvis der ikke er balance i Chi opstår der problemer feks. i krop og sind eller endda i universet.
Når du har en stærk og harmonisk Chi bliver du fuld af vigør, stærk, handlekraftig, godt helbred og et roligt overblik.
Modsat opleves det, når din Chi er i ubalance som sygdom, allergi, svækkelse, stress og uro.
Du kan øge og udvikle din Chi til feks. at overkomme visse sygdomme, stress og øge din livsvitalitet og mentale kapacitet.

Udforsk din Chi og lær den at kende, så du kan tage styringen over krop og sind.