At blive et tilfreds menneske

Unikke metoder til selvvalgt personlighedsudvikling

23. juli 2019
Selvhjælp Udvikling

Et tilfreds menneske

Mit råd

Når du til- og fravælger, så gør dig umage med at tage beslutningerne ud fra hvad du behøver, og ikke ud fra hvad der er trendy eller "in" lige nu.

Det er uden tvivl et af succeskriterierne til at finde zen igen.

Der er mulighed for at opnå fuld tilfredshed (zen) i livet, når vi grundlæggende forstår og formår at indgå aktivt i samfundet omkring os og samtidig – via et positivt livssyn – være vores autentiske selv med balance og harmoni i livets aspekter.

De millionvis af selvhjælps bøger, personlighedsudviklende kurser og kulturelle forventninger om, at vi hele tiden skal fixes og justeres for at passe ind og være tilfredse, vidner om, hvor svært det er blevet for mange af os, at være tro mod os selv.

Vi sammenligner os, spejler os i hinanden på helt urealistiske vilkår og vores ambitioner er for nogle mennesker blevet helt utopiske.  Det er værd at stoppe op og overveje om samfundets hurtige udvikling har trukket mennesket væk fra det sunde og hele menneske.

Er det i større eller mindre grad tilfældet for nogle, så betyder det heldigvis ikke, at det er umuligt at opnå balancen og harmonien igen – både i privatliv og arbejdsliv, indre liv og ydere liv.

Det er aldrig for sent at finde hjem til din egen balance

Til arbejdet med at finde tilbage til egen indre balance, er forbruger markedet fyldt med “værktøjer”, der kan hjælpe os dertil. Der er utallige selvhjælpsbøger og online kurser eller er du mere til et støttende samarbejde, så står der lige så mange konsulenter og terapeuter klar til at springe til og hjælpe dig for en sum penge. Udbuddet er så stort, at vi kan vælge og vrage imellem metoderne, hvilket absolut ikke gør valget af metode lettere. Et gammelt ordsprog siger, at "man ikke kan se skoven for træer". Det kan i nogle tilfælde være rigtigt og vi bliver handlingslammede eller springer fra det ene til det andet i en zapper-kultur, hvor vi aldrig forbyder os i en metode eller giver os selv den nødvendige tid til at arbejde igennem metoden, at få den indarbejdet i vores sind og handlingsmønstre. I selvhjælpskulturen kan vi være tilbøjlige til at forvente hurtige fix og super resultater.

 

Udvikling tager tid

Det hurtige fix til at blive et tilfreds menneske er dybt urealistisk, hvis vi skal arbejde igennem emner, handlinger, vaner og følelser, der har taget adskillige år at oparbejde. Vi må forvente, at det tager lang tid at ændre visse ting og kort tid til at ændre andre ting.

 

Slip de trendy metoder

Der er altså risiko for at vi jagten på "det perfekte menneske i balance" bliver så forblændede af hurtige løsninger og smarte salgsmetoder, at vi glemmer at se indad og mærke os selv og hvad der er rigtigt for lige netop dig i din situation. Du er et unikt menneske som skal have en standard løsning. Du skal finde din unikke løsning og metode og vigtigst af alt Dit unikke mål for selvudviklingen.

Rådet til de søgende må være, at når der foretages til- og fravalg i personlighedsforandrende metoder og mål, så skal man gøre sig umage med at vælge, ud fra hvad netop du behøver og ikke ud fra, hvad der er trendy lige nu.

Det er uden tvivl et af succeskriterierne til at finde zen igen.